El blog de tirabol

Aposta decidida per les Dades Obertes

Al portal Dades Obertes, aquestes dades estan classificades per Cartografia i mapes, Equipaments, Estadístiques, Meteorologia, Nomenclàtors, Salut, Transport públic i Turisme. Un cop a dins de cada categoria trobem diferents maneres d'accedir a la informació a partir d'arxius amb extensions de tota mena per tal de poder-nos-hi adaptar fàcilment.

Des de Tirabol vam voler aprofitar aquetsa gran font d'informació i vam preparar una Agenda Cultural per afegir als diferents diaris digital locals i comarcals que hem desenvolupat en els darrers temps, amb les activitats del seu territori (AraGirona, AraPonent, InfoJonquera, NovaConca, Contrapunt, etc.). La gràcia d'aquesta agenda és que s'actualitza de manera totalment automàtica, per bé que la seva presentació queda totalment integrada dins del disseny i estils de cada diari digital. D'aquesta manera s'aconegueix oferir un contingut de valor afegit extra sense un sobrecost de temps per part del respectiu administrador. A més, cada acte compta amb una pàgina URL pròpia dins del diari, fet que fomenta l'augment de visites a la pàgina procedents de cercadors.

De la mateixa manera vam voler integrar el servei d'Ofertes Laborals de Feina Activa en alguns diaris com InfoJonquera, seguint el mateix sistema que l'Agenda Cultural, però amb ofertes laborals d'arreu de la província del diari digital.

El servei de Dades Obertes també ens va permetre de millorar i optimitzar un servei que ja feia temps que oferíem, com és la previsió meteorològica. Ara, tots els digitals dels nostres clients ofereixen la informació del dia i la previsió de l'endemà del seu poble o comarca, també de manera totalment automatizada, gràcies a les informacions provinents del portal Meteo.cat.

La nostra intenció com a empresa dedicada a la creació de projectes basats en la gestió de continguts és continuar experimentant totes les possibilitats que ens ofereix un servei tan útil i tan públic com Dades Obertes. Esperem poder-vos posar més exemples en un futur.