El blog de tirabol

'Arguments per la independència' neix per rebatre les tesis espanyolistes de 'l'ofensiva de la por'

Amb la independència cada dia més a prop són molts els missatges que es llancen des de “l'ofensiva de la por” espanyolista alertant d'un futur poc clar. Moltes d'aquestes tesis, però, sovint són falses i per rebatre-les neix 'Arguments per la independència', un projecte col·laboratiu on tothom pot donar el seu punt de vista i valorar les opinions amb les que està més d'acord.

Llegir-ne més

Arriba la V Catosfera per a presentar Internet com una eina per a superar la crisi

La Catosfera, les jornades sobre la Internet catalana que des de fa cinc anys se celebren a Granollers, tornen enguany amb un objectiu clarament positiu i esperançador. Sota el títol 'Optimisme digital i la sortida de la crisi', els dies 28 i 29 de setembre es presentarà Internet com una eina per a millorar l'economia i trobar maneres de superar la crisi econòmica. La ubicació de les jornades és una de les novetats d'aquesta edició: si bé fins ara es feien al CTUG, l'edició del 2012 passa a fer-se al Teatre Auditori de la ciutat. Divendres al vespre tindrà lloc la jornada inaugural i dissabte empreses destacades presentaran els seus models de negoci i demostraran que Barcelona i el seu entorn són un bon lloc per desenvolupar un gran projecte digital. L'èxit i la participació de les anteriors edicions, així com el corresponent ressò, fan que la Catosfera sigui trobada de referència de tuitaires i blogaires de la Internet catalana.

Llegir-ne més

Racó Català aconsegueix el seu rècord d'audiència durant el primer semestre de 2012

Ara que som a l'estiu i podem mirar-nos el primer semestre de 2012 amb certa perspectiva, podem afirmar que aquest any està sent un any magnífic per les audiències dels mitjans de Tirabol. El passat mes d'abril, Racó Català assolia els 301.803 usuaris únics mensuals, sobrepassant d'aquesta manera, i per primera vegada, la barrera dels 300.000 usuaris únics mensuals. Però la xifra es veuria superara el mes següent, a l'abril, arribant fins al màxim històric de 314.843 usuaris únics mensuals.

Llegir-ne més

Viasona supera els 2.500 grups catalans indexats i els 50.000 lectors únics

Dos mesos abans de complir-se el segon aniversari de la posada en marxa de Viasona, la intenció de consolidar una Viquipèdia de la música en català ja és una realitat. El mes de maig l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) va certificar que Viasona frega els 50.000 usuaris únics mensuals, fet que la posicionen com el referent web sobre música en la llengua pròpia de Catalunya més visitat. De la mateixa manera, aquest mes de juny, Viasona ha sobrepassat els 2.500 grups indexats (1.500 inicials) i s'acosta a les 38.000 lletres de cançons de les 23.000 inicials del setembre de 2010. Així mateix, en aquest temps s'ha passat de 3.000 a 5.000 àlbums, dels quals, més de la meitat ja disposen de portada en format imatge.

Llegir-ne més

Tirabol organitza la xerrada 'El periodisme local i l'endemà de la crisi'

El món professional ha canviat. Els darrers anys s'ha demandat a professionals noves competències i el món del periodisme s'ha transformat radicalment. Han aflorat noves habilitats i professions vinculades a la tecnologia dins gabinets de comunicació, la més popular de les quals segurament és la del community manager. En alguns àmbits, és cada vegada més necessari comptar amb noves competències relacionades amb el màrqueting, Internet o el domini dels aparells mòbils per ser un bon professional.

Llegir-ne més