El blog de tirabol

Racó Català, guardonat per la CAL amb el Premi Joan Coromines 2013

Racó Català és un dels cinc premiats en la dotzena edició dels Premis Joan Coromines que anualment organitza la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). El guardó se'ns atorga "en reconeixement a la trajectòria social i nacional del diari digital creat el 1999, un espai d'opinió i informació independent que cobreix tot el que passa al conjunt dels Països Catalans". L'acte de lliurament dels premis serà el proper 4 de maig al Teatre de Sant Medir de Sants, Barcelona, i l'actriu Mertixell Gené el presentarà.

Llegir-ne més

Neix totSuma, la plataforma catalana de finançament col·lectiu

La Internet catalana compta des d’aquest dilluns amb una nova eina de finançament col·lectiu. totSuma és la plataforma catalana desenvolupada per Tirabol Produccions, amb la intenció d'estar al servei de tot tipus de projectes de la societat civil catalanista i ajudar-los en el seu autofinançament. Així, aquesta eina impulsada per l’associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) neix amb la voluntat de ser útil a aquell associacionisme que comparteix un mínim comú denominador de voluntat de progrés i sobirania pel país i la seva llengua i cultura. A més, a diferència d’altres plataformes de finançament col·lectiu, el 5% dels beneficis dels projectes de totSuma repercutiran directament en l’impuls de nous projectes catalans a Internet.

Llegir-ne més

Viasona supera les 40.000 cançons indexades

Poc més de dos anys després de la posada en marxa de Viasona, la intenció de consolidar una Viquipèdia de la música en català ja és una realitat. El mes de gener l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) va certificar que Viasona va sobrepassar els 83.000 usuaris únics mensuals, fet que el posiciona com el referent web sobre música en la llengua pròpia de Catalunya més visitat. De la mateixa manera, aquest mes de febrer, Viasona ha sobrepassat les 40.000 cançons indexades, quasi el doble de les 23.000 cançons inicials -setembre de 2010. Així mateix, en aquest temps s'ha passat de 3.000 a 5.300 àlbums, dels quals, més de la meitat ja disposen de portada en format imatge.

Llegir-ne més

Posem en marxa La Veu del País Valencià

Reflectir en internet la realitat del territori, informar i opinar sobre els afers públics que no apareixen a la resta de mitjans o denunciar les injustícies que afecten a la ciutadania valenciana. Aquests són alguns dels objectius de La Veu del País Valencià, el nou diari digital realitzat per Tirabol, que vol cobrir aquest espai, mancat fins al moment d'un referent a la xarxa.

Llegir-ne més

Aposta decidida per les Dades Obertes

El passat 31 de juliol d'aquest 2012 es va posar en funcionament el portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, que posa a disposició de la ciutadania l'accés a tota mena de dades, classificades i categoritzades a partir d'uns estàndards per tal que la gent les pugui prendre i utilitzar com millor cregui, sense limitacions tècniques o legals. D'aquesta manera, l’administració garanteix la transparència, l’eficiència i la igualtat d’oportunitats a l'hora de crear valor perquè es poden consultar i tractar dades que venen directament de les fonts oficials, i es millora l’eficiència perquè ciutadans i organitzacions poden crear serveis de forma més ajustada en col·laboració amb l’administració, a la vegada que es fomenta la igualtat d’oportunitats perquè l’accés és el mateix per a tothom.

Llegir-ne més